Nieuwsbrief RoSA!


triest Rotterdam
Nieuwsbrief
Rotterdamse Sociale Alliantie,

netwerk tegen armoede

4 september 2010

mail@rosarotterdam.nl
WIJ GAAN DE CRISIS NIET BETALEN, manifestatie 23 oktober


geld

Onder de leus 'Wij gaan de crisis niet betalen' heeft het platform Rekening Retour organisaties, vakbonden en partijen opgeroepen mee te doen aan een

Demonstratie en landelijke manifestatie op 23 oktober op het Plein in Den Haag vanaf 13:00 uur

Het platform gaat in Nederland de krachten bundelen in een nieuwe aanpak. Rekening Retour wil de aanval stoppen op de sociale verworvenheden en rechten.

 

En verklaart: "Haal het geld waar het geld zit: laat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Laat degenen aan de top die verantwoordelijk zijn voor de crisis en zij die hebben geprofiteerd van het gokken en graaien de rekening betalen. Door het instellen van een toptarief voor salarissen, afschaffen van de hypotheekrenteaftrek voor hoge inkomens, een aparte bankenheffing over de winsten van banken en een verbod op speculatie en ondoorzichtige financiële constructies."

 

Een verzet van schoonmakers, ambtenaren en zorgmedewerkers, studenten, migranten en gepensioneerden gaat op zaterdag 23 oktober om 13:00 uur duidelijk maken dat ze samen sterk staan tegen crisisbeleid en zondepolitiek en voor solidariteit:
geen verhoging eigen bijdrage zorg

handen af van studiefinanciering

stop de aanval op minimum en modale lonen en pensioenen

hou de huren betaalbaar

tegen ontslagen: vecht voor elke baan

tegen discriminatie: voor solidariteit en eigen gerechtigheid

 

Nadere informatie: http://rekeningretour.blogspot.com

Aanmelden:             rekeningretour@gmail.com