Films van de studenten Social Work van de
Hogeschool Rotterdam over Armoede in 2013Voor het derde jaar hebben studenten Social Work van de Hogeschool Rotterdam onderzoek gedaan naar de Armoede in Rotterdam. De Rotterdamse Sociale Alliantie was daarbij opdrachtgever voor in totaal zestig studenten. Voor de tweede maal was onderdeel van de opdracht het maken van een film van ongeveer negen minuten over armoede, met als werktitel "Armoede: een stem een beeld".

Als we er rekening mee houden dat deze studenten eerstejaars zijn op de Hogeschool, van verschillende studierichtingen komen, met elkaar voor het eerst groepsgewijs gingen werken en voor het merendeel geen filmervaring hadden, dan zijn de resultaten bewonderenswaardig.

We feliciteren de groepen met het resultaat en de bijdrage die het levert aan de bekendheid met armoede onder de Rotterdammers en de Rotterdamse politiek, een belangrijk middel van de Rotterdamse Sociale Alliantie ter bestrijding van  armoede en sociale isolatie.

We danken ook de leerkrachten, die de studenten ondersteund hebben in hun proces van samenwerking en productie van de films.

Therese Steur, Annelies van Weezel, Merrily Versluis en Hans Goosen,
februari 2013.Feijenoord / BloemhofSchiebroekMiddellandCrooswijkOverschieIJsselmondeCharloisnaar website  --->     naar website